Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

 

Terra computerata

 

Η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια

 

Γράφει η Τερέζα Γιακουμάτου

_____________________  

Ενας άνθρωπος καλωδιωμένος. Διόρθωση: ένας νέος άνθρωπος καλωδιωμένος σε μηχανήματα υποστήριξης. Η φυσούνα του αναπνευστήρα  ανεβοκατεβαίνει με ανατριχιαστικό ήχο. Οι κυματομορφές της καρδιακής λειτουργίας ζωγραφίζονται στο μόνιτορ. Οι οροί σταλάζουν τα δευτερόλεπτα. 

Τα στορ αφήνουν το φως του έξω κόσμου να μπαίνει στο δωμάτιο με κλάσματα. Ο χρόνος κατακερματίζεται κι αυτός σε κλάσματα. 20 λεπτά το επισκεπτήριο της εντατικής. Οι ήχοι της πόλης εισχωρούν στο δωμάτιο αλλά δεν "ανήκουν" και αποχωρούν. Οι άνθρωποι έξω στο δρόμο περπατούν, μιλούν και γελούν. Ανήκουστα πράγματα! Μέσα οι λευκές μπλούζες υπογράφουν συνταγολόγια. Οι νοσοκόμες πασχίζουν να διαχειριστούν τον πόνο των ασθενών. 

Κάθε πρωινό οι ασθενείς λούζονται με τη μελαγχολία τους. Παίρνουν μία χούφτα συννεφιά και σπέρνουν τη ψυχή τους. Οι στιγμές βυθίζονται εντός τους. Πόσο ζηλεύουν τα σκυλιά στο απέναντι πάρκο. Μέσα τους κλαίει το αύριο. Τα χρώματα καθαιρούνται στους θαλάμους. Τα τάματα στο διάδρομο υπόσχονται επιχρυσωμένα.  

Ο διάδρομος με τα χειρουργικά όργανα ατελείωτος. Κάθε φορά που τον περπατάμε, οι ψυχές μας συσκοτίζονται και καταρρέουμε.  

Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται με τους φρενήρεις ρυθμούς των καρκινικών κυττάρων. Και τι να κάνεις πια όταν η τεχνολογία δεν βοηθάει αλλά απλά παρατείνει "τεχνητά" τις ανάσες του ανθρώπου; Πόση δύναμη χρειάζεσαι για να πατήσεις το διακόπτη της ζωής; Πόσο εκκωφαντικό ακούγεται αυτό το κλικ... 

 

Χθες χωριστήκαμε αλλά τι γρήγορα που τα σβηστά κεριά πληθαίνουν.

Καλό σου ταξίδι, Σοφία.

 

 


 Διαθέτουμε και : Φρέσκα - φρέσκα και λαχταριστά


  Μπορείτε να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τις σελίδες του netschoolbook χωρίς φόβο, με πάθος και χωρίς πάθος.  Tα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων ανήκουν στους δημιουργούς τους, οι οποίοι - μεταξύ πολλών άλλων -διατηρούν και το δικαίωμα να αλλάξουν και απόψεις χωρίς να χρειαστεί να αποκηρύξουν τα γραφόμενά τους.
Αν θελήσετε να αναπαράγετε τα κείμενα, έντυπα, ηλεκτρονικά ή ψηφιακά σας
παρακαλούμε να  μας το γνωστοποιήσετε πριν. Δε μπορούμε να το απαγορεύσουμε 
(απαγόρευση = μέριμνα για κατασταλτικά μέτρα)απλά, η μη αναφορά στη πηγή, καθώς και η όποια αποσπασματική αντιγραφή δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για μας και δε θα τιμά ιδιαίτερα εσάς.


 

<----- Αρχική

 

 Αρθρα 2005

 

Η λέξη της χρονιάς


 

London Calling


 

Αρθρα 2004


e-mail στον Αγιο Βασίλη
11/12/2004Ανέχου κι απέχου
13/11/2004


Humilius, tardius, lentulius...

5/10/2004


Βάλτε λίγη τεχνολογία στο μάθημά σας...

4/9/2004Τον Αύγουστο των καρπουζιών...
9/8/2004


Ή στραβός είναι ο γιαλός
4/7/2004


Περί ναυαγίων...

1/6/2004


Κολλημένη με το διαδίκτυο...

6/5/2004


Chondromalacia patellae

6/4/2004


Δυστυχώς επατώσαμεν

6/3/2004


θα κάνουμε reset?

6/2/2004


Mind the gap

6/1/2004

 


Παλαιότερα άρθρα της terra computerata

 Έτη: 2001-3

 

terracomputerata AT gmail DOT com  Σχεδιασμός & συντήρηση  ιστοσελίδας Τερέζα Γιακουμάτου