Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

Η Τερέζα Γιακουμάτου είναι φιλόλογος, εργάζεται στη μέση εκπαίδευση κι αφού ταλαιπώρησε τους μαθητές της επί μία δεκαετία τουλάχιστον, αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στους συναδέλφους της. Το χτύπημα ήρθε στο χώρο του ψηφιακού διαφωτισμού των καθηγητών. Επιλέχθηκε ως μία από τις πρώτες πέντε επιμορφώτριες του προγράμματος "Οδύσσεια" και ανέλαβε τις Κυκλάδες ταξιδεύοντας ανάμεσα σε Σύρο-Πάρο και Μήλο. Έχει δημιουργήσει για την υποστήριξη του διδακτικού έργου των φιλολόγων δύο κόμβους στο διαδίκτυο. Ο πρώτος "Οι υπολογιστές συναντούν τη φιλολογία" www.geocities.com/giac_t διακρίθηκε στο 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πολυμέσων αλλά έχει αποσυρθεί πλέον. Τον δεύτερο τον φυλλομετράτε τώρα και διακρίθηκε στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό, ενώ το Μάρτιο του 2003 απέσπασε το 1ο βραβείο Mobius.

Το Δεκέμβριο του 2003 το netschoolbook εκπροσώπησε τη χώρα μας στην πρώτη παγκόσμια διάσκεψη για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Πλέον η Τ.Γ. έχει μεταναστεύσει στο web 2.0 συντηρώντας την TerraComputerata, ένα blog του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Υπέκυψε στους ανελέητους εκβιασμούς της Σοφίας Νικολαΐδου και έγραψε μαζί της τον τόμο "Διαδίκτυο και Διδασκαλία" (Κέδρος, 2001) που απευθυνόταν σε διδάσκοντες. Μαζί με τη Σοφία έφτιαξαν το πρώτο διαδικτυακό λογοτεχνικό πείραμα στην Ελλάδα τον Πλανήτη Πρέσπα. Μετά αποφάσισε να ταλαιπωρήσει  και τους γονείς - κατόχους υπολογιστή - και έστειλε στο τυπογραφείο το ημερολόγιο δικτυακού καταστρώματος "Calendarium interneticum" (Πατάκης). Απόρρητες εκθέσεις αναφέρουν ότι  η webslave ασχολείται με την κυβερνολογοτεχνία.

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών 2002-2006 έπλεκε ιστούς στην εκπαιδευτική πύλη του ΥΠΕΠΘ www.e-yliko.gr και απέκρουε τα πέναλτι των "συναδέλφων". Για δύο χρόνια άντεξε να υπηρετήσει ως προϊσταμένη της εκπαιδευτικής πύλης του υπουργείου. Το 2008 ξαναβρήκε τη χαρά, επιστρέφοντας στο σχολείο της και στην επιμόρφωση καθηγητών.  Επιμένει να  φυλάει τις περγαμηνές της καλά κρυμμένες σε ένα χρονοντούλαπο αλλά φήμες φέρουν ότι επέζησε του Καποδιστριακού δις.  Ακόμη διατηρεί το ρεκόρ αποσυναρμολόγησης Η/Υ σε 4,75 sec (εκπαραθύρωση) - συναρμολόγησης σε 3 ημέρες, 6 ώρες και 4,75 sec.   Αγαπημένα της χόμπυ οι διαδικτυακές καταδύσεις, ανασκαφές στον κυβερνοχώρο, σαφάρι για παραδείσους ηλεκτρονικών δεδομένων. Φέρνει σε πέρας δύσκολες αποστολές όπως κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων, ftp upload.   Στις ελεύθερες ώρες της φορμάρει σκληρούς δίσκους, συμμετέχει σε δικτυακούς καυγάδες και συλλέγει ιούς από το διαδίκτυο. 

 Άρθρα της Τερέζας Γιακουμάτου για την παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

TerraComputerata

H terra στο Facebook

Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

Ας επικοινωνήσουμε...

Αφήστε μας μήνυμα στον χάρτη επισκεπτών ή

ευχές και κατάρες στην Terra


 

<----- Αρχική

  terracomputerata AT gmail DOT com