Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί


Minima digitalia

Πιστοποιημένο λογισμικό για τα φιλολογικά μαθήματα


 

Τίτλος & περιγραφή Διδακτικό αντικείμενο Απευθύ-
νεται:
Φορέας υλοποίησης

Λογισμικά προς διάθεση σε όλα τα σχολεία

Δημόσιος & Ιδιωτικός Βίος στην Αρχ. Ελλάδα
Πολυμεσική παρουσίαση των θεμάτων:
Δημόσιος βίος: Θρησκεία - Θρησκευτικός βίος, Γράμματα - Επιστήμες, Κοινωνική οργάνωση, Μουσική - Θέατρο.
Ιδιωτικός βίος: Το παιδί και ο κόσμος του, Εφηβική ηλικία, Εκπαίδευση, Ένδυση, Διατροφή, Οικογενειακή ζωή, Τρίτη ηλικία - Θάνατος, Κατοικία - Έπιπλα - Σκεύη.
Αρχαία
Ελληνικά
Γυμνάσιο & Λύκειο
*/+
Π.Ι.
Γλώσσα η Ελληνική: Οι περιπέτειες των λέξεων

Περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες: Ιστορία της ελληνικής γλώσσας, Λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας, Σημασία των λέξεων, Γλωσσικές ποικιλίες, Γλωσσική έκφραση.
Γλωσσική
Διδασκαλία
Γυμνάσιο & Λύκειο
*/+
Π.Ι.
Ιστορία Γυμνασίου

Περιλαμβάνονται δραστηριότητες όπως μελέτη ιστορικών πηγών, διερεύνηση προβλημάτων, πολλές πληροφορίες και πλούσιο πολυμεσικό υλικό, για όλες τις τάξεις.
Ιστορία Γυμνάσιο
*
Π.Ι.
Διάλογος

Μέσα από μια ποικιλία ερωτήσεων ο μαθητής καλείται να εισέλθει σ' ένα "διάλογο με τον υπολογιστή" ώστε μπορέσει να προβληματιστεί, να αυτενεργήσει, να αυτοαξιολογηθεί και να "φιλοσοφήσει" στη νοητή πόλη της Φιλοσοφίας, ανάμεσα σε βασικές περιοχές ή κτίρια όπως "ο Κήπος της Αισθητικής", "η Πηγή της Γνώσης", "το Κολέγιο της λογικής" κ.α.
Φιλοσοφία Λύκειο
+
Π.Ι.
Κασταλία

Μαθησιακό περιβάλλον διαλογικών πολυμέσων για τη διερευνητική μελέτη της Ιστορίας και της Τέχνης με τη χρήση ιστορικών πηγών. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ιστορία της Κορίνθου και της Αθήνας καθώς και στις συνθήκες που διαμόρφωσαν την αρχαία ελληνική τέχνη
Κοινωνιολογία,
Ιστορία,
Αισθητική Αγωγή
Γυμνάσιο & Λύκειο
+
ΕΑΙΤΥ

Λογισμικό προς διάθεση σε περιορισμένο αριθμό σχολείων

Centennia (Ιστορικός Άτλαντας)
Ο Ιστορικός Άτλαντας «Centennia» είναι ένας οδηγός στην ιστορία της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής κατά την δεύτερη χιλιετία μ. Χ. Βασισμένος σε μια πλούσια ακολουθία χαρτών, παρουσιάζει, μέσα από 9.000 αλλαγές συνόρων την ιστορική διαδρομή όλων των αυτοκρατοριών, βασιλείων και εθνικών κρατών των προαναφερθέντων περιοχών.
Ιστορία Γυμνάσιο & Λύκειο ΕΑΙΤΥ
Famous Museums of Europe, Vol.1 & 2 (Διάσημα Μουσεία της Ευρώπης)

Ξενάγηση σε 14 από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ευρώπης
Εικαστικά - Ιστορία Γυμνάσιο & Λύκειο ΕΑΙΤΥ
Tabletop Jr & Tabletop

Το εκπαιδευτικό λογισμικό διερευνητικού χαρακτήρα Tabletop Jr & Tabletop αποτελεί εργαλείο για την κατανόηση των εννοιών της συλλογής, καταχώρησης, επεξεργασίας και απεικόνισης δεδομένων.
Γενική εφαρμογή Δημοτικό (Jr)
Γυμνάσιο(Sr)
ΕΑΙΤΥ
Μυκηναϊκός Πολιτισμός

Λογισμικό διερευνητικού χαρακτήρα με αντικείμενο τη μελέτη του μυκηναϊκού πολιτισμού μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα.
Περισσότερες πληροφορίες
Ιστορία Γυμνάσιο ΕΑΙΤΥ
Αρχαία Αττική πεζογραφία

Περιλαμβάνει 36 αποσπάσματα από έξι διαφορετικούς συγγραφείς: Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Λυσία, Ισοκράτη, Ξενοφώντα και Θουκυδίδη.
Ο μαθητής έχει την δυνατότητα να διαβάσει κάθε κείμενο αλλά και να το ακούσει και έπειτα να προσθέσει τη δική του μετάφραση, προτού δει την ήδη έτοιμη. Έπειτα μπορεί να προχωρήσει σε ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες.

Αρχαία
Ελληνικά
Λύκειο ΕΑΙΤΥ
Ηρόδοτος
οι μαθητές ταξιδεύουν μέσα στον χώρο και τον χρόνο, πάνω σε έναν χάρτη που αποτυπώνει τα ταξίδια του Ηροδότου. Κειμενοκεντρική προσέγγιση. Το αρχαίο κείμενο, σχολιασμένο ως προς τα λεξιλογικά του στοιχεία, συνοδεύεται από μια απόδοση στα νέα ελληνικά. Για τον μαθητή υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης των δύο κειμένων με εισαγωγή της τεχνικής των παραλλήλων στοιχισμένων κειμένων.
Περισσότερα...
Αρχαία
Ελληνικά
Γυμνάσιο ΕΑΙΤΥ
Η Ελλάδα και ο κόσμος από το 19ο στον 20ο αι.
Περιλαμβάνει δύο σενάρια. Το πρώτο σενάριο είναι αυτό της Ελληνικής Ιστορίας από τη σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους έως την μεταπολίτευση. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ιστορίας από την περίοδο των μεγάλων αυτοκρατοριών στο τέλος του 19ου αι., έως τη λήξη του ψυχρού πολέμου και την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ.
Ιστορία Λύκειο ΕΑΙΤΥ
Θέματα Ιστορίας της τέχνης
Περιέχει μια βιβλιοθήκη πινάκων, γλυπτών, αρχιτεκτονημάτων κ.ά. (περίπου 300). Η εφαρμογή καλύπτει τα εξής καλλιτεχνικά ρεύματα:α) Αναγέννηση, β) Ρεαλισμό, γ) Ιμπρεσιονισμό και τις εξής τρεις εικαστικές τέχνες: Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική.
Ιστορία Λύκειο ΕΑΙΤΥ
Διάνοια
Περιλαμβάνει έξυπνους υπερσυνδέσμους, μηχανή αναζήτησης, θεματικό κατάλογο, χρονολόγιο, σύστημα γεωγραφικής πλοήγησης σε χάρτες, περιβάλλον συγγραφής εργασιών από μαθητές, περιβάλλον συγγραφής οθονών από ιστορικούς και αρχαιολόγους, εστιασμένη αναζήτηση, καθοδηγούμενη πλοήγηση, αξιολόγηση προόδου.
Ιστορία Γυμνάσιο ΕΑΙΤΥ
Κόσμος
Ο μαθητής, ατομικά αλλά και σε τριμελείς ομάδες, προηγείται σ' έναν τρισδιάστατο χώρο και εξερευνώντας τον παίρνει πληροφορίες για τα γνωστικά αντικείμενα που έχουν επιλεγεί, αναλύει και συνθέτει τα δεδομένα του για να λύσει γρίφους και να συνεχίσει την περιπέτεια μέσα στο χώρο και το χρόνο, ώσπου να εκπληρώσει τον τελικό στόχο του μύθου.
Ιστορία Γυμνάσιο ΕΑΙΤΥ
Το 21 εν πλω
Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού εργαλείου εκτείνεται από την εποχή της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και την Τουρκοκρατία μέχρι τα χρόνια του Όθωνα και τα πρώτα βήματα του νέου Ελληνικού κράτους.
Περισσότερα...
Ιστορία Γυμνάσιο ΕΑΙΤΥ
Υποδείγματα
Πρόκειται για εκπαιδευτικό λογισμικό διερευνητικού χαρακτήρα. Υποστηρίζει τη γνώση και κατανόηση στοιχείων της Bυζαντινής Oικονομίας και της Bυζαντινής Tέχνης.
Ιστορία Γυμνάσιο ΕΑΙΤΥ

 
* Εχει αποσταλεί σε όλα τα Γυμνάσια
+ Εχει αποσταλεί σε όλα τα Ενιαία Λύκεια


 

 


 

<----- Αρχική

Minima digitalia


Κριτήρια αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Λογισμικού

Επιθυμητά χαρακτηριστικά Εκπαιδευτικού λογισμικού

 

 

 

 

 

 

  terracomputerata AT gmail DOT com