Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

Minima auxiliaria

Εσείς ρωτάτε κι εμείς προσπαθούμε να απαντήσουμε... Μπορείτε να στέλνετε τις απορίες σας στο email terracomputerata ΑΤ gmail DOT com

 


14) Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω προβλήματα υγείας από την πολύωρη ενασχόληση με τα μηχανήματα του διαβόλου, τους υπολογιστές;

Τώρα βέβαια μπαίνουμε σε χωράφια άλλης ειδικότητας αλλά θα τηρήσουμε τις ελληνικές παραδόσεις δίνοντας σας συμβουλές ως παθούσες.

 1. Σε επαφή με το χθόνιο στοιχείο. Τα πόδια σας πρέπει να αγγίζουν καλά το πάτωμα. Σιγουρευτείτε ότι τα πόδια σας αγγίζουν καλά το πάτωμα όταν κάθεστε. Τα γόνατα πρέπει να σχηματίζουν μια γωνία 90 μοιρών. Με τον τρόπο αυτό το βάρος σώματος κατανέμεται καλύτερα. Η χρήση μιας καρέκλας που έχει μηχανισμό για τη ρύθμιση του ύψους μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ή ακόμη και η χρήση υποπόδιου.
   
 2. Θυμηθείτε τι σας φώναζαν οι γονείς σας. Ίσια την πλάτη. Τώρα πόση ώρα θα το καταφέρετε...
   
 3. Ρίξτε ένα ευθύ βλέμμα καρφί στην οθόνη σας. Τα μάτια σας πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με την οθόνη. Αλλιώς καλώς ήρθες αυχενικό... 
   
 4. Και τα ποντίκια έχουν μεγέθη. Το ποντίκι του υπολογιστή πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος π.χ. για ένα παιδί. Κάτι σαν τον παπουτσωμένο γάτο τα μεγάλα ποντίκια υποχρεώνουν το χέρι να παίρνει δύσκολες θέσεις με αποτέλεσμα οι μυς να κουράζονται πιο εύκολα.
   
 5. Ως κόρην οφθαλμού. Τα μάτια πρέπει να ξεκουράζονται. Οφείλετε να απλώνετε τη ματιά σας κοιτάζοντας μακριά από τον υπολογιστή κατά τακτικά διαστήματα και εστιάζοντας σε αντικείμενα που βρίσκονται μακριά σας. Αλλιώς τη χάσατε την ευκαιρία να γίνετε πιλότος.
   
 6. Λίγη κοινωνικότης δεν έβλαψε κανέναν. Χρειάζονται συχνά διαλείμματα. Ας πούμε ανά 20 λεπτο. Περπατήστε ενοχλήστε τους συναδέλφους. Επιδοθείτε στο σπορ της κοινωνικής κριτικής. Όλο και κάτι θα μάθετε.
   
 7. Τεντωθείτε μπορεί να ανακτήσετε και το χαμένο ύψος σας. Χρειάζονται κινήσεις, ασκήσεις και τεντώματα. Δοκιμάστε λίγο footing -όπως τα πεντάλ του αυτοκινήτου σας. Σε λίγα χρόνια θα γράψετε το best seller η γυμναστική του γραφείου.
   
 8. Μη χάσετε επαφή με το σώμα σας. Έχει κι αυτό τα καμπανάκια του Παρακολουθείτε για την εμφάνιση προβλημάτων. Η εμφάνιση προειδοποιητικών  συμπτωμάτων όπως οι πονοκέφαλοι, η κούραση, οι μυϊκοί πόνοι, οι κράμπες, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ενημερώστε τον προϊστάμενο σας ότι θα ζητήσετε πρόωρη σύνταξη ως παθόντες εν τη υπηρεσία.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες συμβουλές αλλά ας ξεκινήσουμε από αυτές και βλέπουμε...


15) Τελικά τι είναι οι ιοί;

Τίποτα περισσότερο από μικρά εκτελέσιμα αρχεία που σκοπός της ζωής τους είναι να διαδοθούν και να προκαλέσουν το χάος. Οι ιοί των Η/Υ επωάζονται στην αφέλεια και στις καλές προθέσεις των χρηστών Η/Υ. Δεν είναι αόρατοι αλλά ύπουλοι. Μεταμφιέζονται και προκαλούν. Εμφανίζονται ως ερωτικό γράμμα, επενδυτική ευκαιρία, χαριτωμένο παιχνίδι, προκλητική φωτογραφία. Και μετά δρουν αργά, αλλά αποτελεσματικά. Ροκανίζουν αρχεία και αναμνήσεις. Κυκλοφορούν στο σύστημα και το κάνουν να ασθμαίνει. Να γίνεται μπλε, όπως η οθόνη των Windows που καταρρέουν. Στο τέλος οδηγούν τον υπολογιστή στο καθαρτήριο του format. Ενδιαφέρον θα ήταν να προσβαλλόταν με τον ίδιο τρόπο κι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ώστε να είχαμε τη δυνατότητα να εγγράψουμε από την αρχή νέα δεδομένα. Όταν αρρωσταίνει ο υπολογιστής όμως αρρωσταίνει και ο χρήστης. Αφήστε που μπορεί να τραυματιστείτε καθώς θα ρίχνετε το ντιρέκτ στην οθόνη ή να πάθετε ηλεκτροπληξία. Γι' αυτό καλύτερα γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε. Εγκαταστήστε ένα αντιβιοτικούλι και φροντίστε να το ενημερώνετε από το διαδίκτυο. 

Περισσότερα για τις ιώσεις

16) Τι είδους σύνδεση να επιλέξω; Πόσο θα μου κοστίσει;

17) Πώς να γράψω πολυτονικά;

Η πολυτονική γραφή σε περιβάλλον 2000 ή XP με office 2000 ή XP  είναι εφικτή και μάλιστα δωρεάν αρκεί να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στο λειτουργικό.

Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου (control panel) τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας (regional and language options)/  γλώσσες (languages) / λεπτομέρειες (details) / προσθήκη (add) και στο αναδυόμενο μενού της διάταξης πληκτρολογίου  εντοπίστε την ελληνική πολυτονική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γράψουμε πολυτονικά είναι να επιλέξουμε στον επεξεργαστή μας  μία πολυτονική unicode γραμματοσειρά. Η Palatino linotype προσφέρεται δωρεάν και είναι ενσωματωμένη στο office XP.

Οσοι διαθέτετε λειτουργικό windows 98 χρειάζεστε επιπλέον λογισμικό.

18) Μπορώ να φιλτράρω την πρόσβαση του αγαπητού μου υιού σε ακατάλληλα sites?

Ολα γίνονται. Φυσικά πρόκειται για σισύφειο μόχθο. Φυσικά στην αγορά (που πάντα φροντίζει για εσάς που φροντίζετε) κυκλοφορούν ειδικά λογισμικά για τον έλεγχο του περιεχομένου του διαδικτύου. Μπορείτε βέβαια να ρυθμίσετε και τον φυλλομετρητή σας. Η διαδρομή είναι Εργαλεία (tools) > επιλογές internet (Internet options) > περιεχόμενο (content). Εκεί θα εντοπίσετε τον content advisor. Ενεργοποιήστε τον και ορίστε κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια επιλέξτε ρυθμίσεις (settings).Στην υποκατηγορία εγκεκριμένες τοποθεσίες (Approved sites) μπορείτε να ορίσετε σε ποιες συγκεκριμένες σελίδες επιτρέπεται ή απαγορεύεται η πρόσβαση. Μέσα από την υποκατηγορία Γενικά (general) μπορείτε να ορίσετε εάν θα δίνεται πρόσβαση σε σελίδες που δεν έχουν βαθμολογηθεί.

Φυσικά το καλύτερο θα ήταν να μιλήσετε για τις μέλισσες και τα πουλάκια. Και να ρίχνετε κανένα βλέφαρο στην οθόνη του κανακάρη σε τακτά διαστήματα.

19) Ποιους συνδυασμούς πλήκτρων θα χρησιμοποιήσω ώστε να γράψω πολυτονικά;

Ακολουθήστε το δεσμό στο άρθρο Πολυτονική γραφή - συντομεύσεις

20) Θέλω να συγγράψω στο Διαδίκτυο. Τί πρέπει να προσέξω;

Διαβάστε τις αρχές δημιουργίας ιστοτόπου σχολικών μονάδων pdf 566ΚΒ.

Περισσότερες απορίες Auxiliaria 3


Πολλούς δρόμους έχει η ζωή: είτε επιστρέφετε σε Απορίες 1-13 ή προχωράτε σε 21-23

24-25

Διαθέτουμε και

Απορίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

 


 

<----- Αρχική

Σχεδιασμός & συντήρηση ιστοσελίδας Τερέζα Γιακουμάτου