Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

Minima auxiliaria

Εσείς ρωτάτε κι εμείς προσπαθούμε να απαντήσουμε... Μπορείτε να στέλνετε τις απορίες σας στο email terracomputerata AT gmail DOT com


24) Τι θα πρέπει να προσέχουμε όταν εισάγουμε εικόνες από σαρωτή και θέλουμε είτε να τις χρησιμοποιήσουμε στο διαδίκτυο είτε σε παρουσίαση.

Γενικώς τα μεγάλα αρχεία καταντούν ενοχλητικά οπότε προσέχουμε για να έχουμε. Το ζήτημα είναι να διατηρήσουμε μία ισορροπία ανάμεσα σε ποιότητα και όγκο αρχείου. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν:

  • Να μειώνουμε την ανάλυση σάρωσης. Η ανάλυση μετριέται σε dpi (dots per inch) Καλό θα είναι να κυμαίνεται μεταξύ 72-150 dpi.
  • Να αποθηκεύουμε σε μορφή JPG (β.λ. απορία Νο.23)
  • Να μειώνουμε τις διαστάσεις αν λ.χ θέλουμε να κατασκευάσουμε διαφάνειες και έχουμε σαρώσει μία σελίδα Α4 μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος του αρχείου αν επεξεργαστούμε την εικόνα με ένα ειδικό πρόγραμμα.

25) Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας;

Το διαδίκτυο φροντίζει πριν από σας για σας. Σας προτείνουμε τα εξής δωρεάν προγράμματα:
1) PhotoPlus 5.5 www.freeserifsoftware.com διατίθεται δωρεάν – διαθέτει αρκετές δυνατότητες και υποστηρίζει βασικά φίλτρα –λ.χ. διορθώνει κόκκινα μάτια σε φωτογραφίες
2) Gimp www.gimp.org  διατίθεται δωρεάν – στα μειονεκτήματα του συγκαταλέγεται το ότι δεν είναι πρότυπο φιλικότητας και χρηστικότητας
3) Irfanview 3.85 www.irfanview.com  διατίθεται δωρεάν – το πρόγραμμα διαθέτει βασικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας ενώ δημιουργεί εύκολα slideshows.
 

 

 


Απορίες 1-13

Απορίες 14-20

Απορίες 21-23

Απορίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

 


 

<----- Αρχική

Σχεδιασμός & συντήρηση ιστοσελίδας Τερέζα Γιακουμάτου