Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο

Παιδαγωγικά

 Γλώσσα

Λογοτεχνία

Κλασσική φιλολογία

Ιστορία

Υπερδεσμοί

 

Μικρός Απόπλους

http://www.users.otenet.gr/~aper

Μία συγκινητική προσπάθεια να υποστηριχθεί η διδασκαλία της ΑΕ γραμματείας. Περιλαμβάνει οδηγίες εγκατάστασης πολυτονικών γραμματοσειρών και μία ανθολόγηση ΑΕ συγγραμμάτων.

Για το μάθημα των ΑΕ υπάρχουν πολύ λίγες σελίδες καθώς η τεχνολογία δεν έχει λύσει επιτυχώς το πρόβλημα των τόνων και των πνευμάτων.

Οι μαθητές μπορούν αφού ξεπεράσουν τους σκοπέλους των τόνων να κατεβάσουν κείμενα και να τα επεξεργαστούν στον υπολογιστή τους. Θα διευκόλυνε η παράλληλη ύπαρξη μετάφρασης όπως και η υπερκειμενική οργάνωση των παράλληλων κειμένων.

ΕΚΕΒΙ Εθνικό κέντρο βιβλίου  http://book.culture.gr

Θεματικές ενότητες: βιβλίο και παιδί, βιβλίο και τέχνη, συγγραφείς, μετάφραση και μεταφραστές, εκδότες, βιβλιοπώλες, βιβλιοθήκες, ανακοινώσεις-εκδηλώσεις, το περιοδικό Διαβάζω, το περιοδικό Ithaca, ειδική ενότητα για το ελληνικό βιβλίο στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης 2001, στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, βιβλιολογική βιβλιοθήκη και άλλα πολλά. Συνδέσεις με τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους,  τα ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, τις ελληνικές ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

Η συγκεκριμένη σελίδα μπορεί να αξιοποιηθεί για το μάθημα της Έκφρασης –Έκθεσης και στην ενότητα βιβλία αλλά και στην ενότητα Παρουσίαση-Κριτική καθώς περιλαμβάνει πλούτο πηγών.

 Επικαιρότητα στα αρχαία ελληνικά http://www.in.gr/books/arxaia

  Στη συγκεκριμένη σελίδα εμφανίζονται οι ειδήσεις της ημέρας μεταγραμμένες στα αρχαία ελληνικά. Η σελίδα αξιοποιείται για τη διδασκαλία του μαθήματος στο Λύκειο αφού είναι μία ευχάριστη άσκηση εμπέδωσης γνώσεων για τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης.  


Corpus 1

Corpus 3

<----- Αρχική
 

Corpus 1

Corpus 3


Απόπλους

ΕΚΕΒΙ

ΙΝ


 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία:  terracomputerata AT gmail DOT com