Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

«Προσωπικές διαφημίσεις»Συνετρίβη και το τελευταίο σύνορο της επικοινωνίας: Εμφανίστηκαν διαφημιστικά ταμπλό... στις τουαλέτες! Καλόγουστα είναι η αλήθεια, δεν βγάζουν μάτι με το μικρομεσαίο μέγεθός τους, αλλά και πάλι τέτοιο θέαμα δεν το έχουμε συνηθίσει στις πιο προσωπικές στιγμές μας.

«Ο κόσμος εντυπωσιάζεται και θυμάται με ακρίβεια το διαφημιζόμενο προϊόν», λέει ο Γιώργος Λαγιώτης, επικεφαλής της εταιρείας «Spinach Advertising» που ξεκίνησε το νέο συρμό τον περασμένο Ιανουάριο. «Εκείνη τη στιγμή», συνεχίζει ο Κ. Λαγιώτης, «ο θεατής είναι απροετοίμαστος, εγκλωβισμένος και έτσι εισπράττει πιο εύκολα το μήνυμα».

Το πρώτο προϊόν που διαφημίστηκε σε τουαλέτα ήταν η τσίχλα «Dentyne». Στο ρεστοράν «Κουζίνα» του Ψυρρή και στα μπαρ ρεστοράν «Βο» της Γλυφάδας και «Jackson» του Κολωνακίου. Ακολούθως, πήραν σειρά τα τσιγάρα Gauloise, Davidoff και LM, οι εταιρείες διανομής ταινιών που προβάλλουν τα πιο φρέσκα φιλμ, τα προφυλακτικά Trojan και τα ταμπόν ΟΒ.

«Τα γυναικεία προϊόντα, όπως τα καθαριστικά Kleenex και τα παπούτσια Dexim, μας αγάπησαν, γιατί οι γυναίκες πάνε διπλάσιες φορές στην τουαλέτα από τους άνδρες και μένουν τρία λεπτά κατά μέσον όρο αντί για ένα», συμπληρώνει ο κ. Λαγιώτης, προσθέτοντας ότι ακόμη και λογοτέχνημα τρύπωσε στις τουαλέτες! Το «Μια παρτίδα σκάκι» του Αννίβα Αρνέλου (ψευδώνυμο γνωστού μεγαλοδικηγόρου), ένα ερωτικό μυθιστόρημα που προβλήθηκε σε μπαρ ρεστοράν όπως το «Κουτί» και το «Αριστερά-Δεξιά»...

Ελευθεροτυπία 8/12/02
 

Διαβάστε ακόμα:  Δεοντολογία διαφημίσεων

 

 


 

<----- Αρχική

Υποστηρικτικό υλικό για διδάσκοντες Τεχνικές πειθούς

Σχέδιο μαθήματος διαφήμισης


Ομάδες εργασίας

Benetton

Diesel

Αυτοκίνητα

Αλκοόλ

Τσιγάρα

Bodybuilders


Τεστ αυτοαξιολόγησης

Η διαφήμιση επιτίθεται Χριστούγεννα

Οι επιπτώσεις του καταιγισμού διαφημίσεων

Τεχνικές διαφημιστών παιχνιδιών

Είδη διαφημιστικών μηνυμάτων

Τεχνάσματα των διαφημιστών 

Δεοντολογία διαφημίσεων


 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία:  terracomputerata AT gmail DOT com